EN MAGISK SOMMARKVÄLL I PARKSNÄCKAN!

   Årets upplaga av Elviskvällen med Kent Wennman och hans band kändes magisk. En av Uppsalas musikprofiler, Kent Wennman, är ständigt "on a mission" för att rehabilitera The King of Rock´n Roll Elvis Presley här i landet och det här var femtonde sommaren han hade sin Elviskväll uppbackad av Kent Wennman Band.  Kent har förstås ett enormt Elvisintresse men samtidigt en synbarligen mycket rimlig och jordnära syn på Elvis. Han vill att vi ska lämna den lite elakt skämtsamma och smått förnedrande syn på Elvis som varit vanlig i Sverige och inse vilken oerhört begåvad sångare han var.   

- Gå nu inte och köp ännu en version av Elvis Greatest Hits utan ge er istället ut och leta själva efter Elvis musik! Det är så oerhört många låtar som finns inspelade på alla möjliga och omöjliga ställen, säger Kent till publiken. Han berättar också att Elvis Presley sammanlagt spelade in cirka 700 låtar.

   Det verkar vara ganska sällan som Kent tillsammans med Kent Wennman Band spelar de mest kända hitsen. I stället ger de sig ut och botaniserar här och var  i Elvis väldiga repertuar och de vill gärna lansera okända pärlor. Så även denna kväll. Vad som gör just den här Elviskvällen speciell är annars att den har en fantastisk gästartist, nämligen countrymusikern Doug Seegers från Nashville som på ett par tre år har blivit omåttligt populär i Sverige och som gärna återkommer hit varje sommar. Den här kvällen är Doug med på några Elvislåtar men framför allt så tolkar han ett par låtar av Hank Williams från sin nya platta A Tribute to Hank Williams  Plus att han gör en av sina gripande egna låtar som ett av extranumren.

  

Bilden kan innehålla: 6 personer, inklusive Kent Wennman, personer på scen

 

                                                                                                                                                 Foto:Palli Kristmundsson

    Låt oss konstatera att det är en mycket fint och underhållande  ihopsatt musikkväll med dessa namn: Kent Wennman Band och Doug Seegers som spelar Elvis, Hank Williams och Doug Seegers låtar  Och den Uppsala Music Lovers vill framhålla mest (Utan att förringa någon av de andra) är den superbegåvade countrysångaren och låtskrivaren Doug Seegers. 


   Bandet kör igång och säger först att de ska spela kortversioner av alla Elvislåtar. Men eftersom detta är omöjligt så inleder de med Heartbreak Hotel. Det hörs genast hur kunnigt och rutinerat bandet är eftersom det lägger in lite soft jazzkänsla i denna ganska tuffa låt. Det fortsätter i denna stil: Kent Wennman och hans band TOLKAR verkligen Elvis med en aning egna versioner, det här är sannerligen  inte bara en uppspelning av kända rockrökare. Kent Wennman är i högsta grad med i ljudbilden med ett inspirerat komp.

 De fortsätter att spela, både med finess, distans och närhet och vi får höra massor av både okända och kända låtar. Mer okända är till exempel When it Rains it really Pours, och I Wash My Hands in Muddy Waters.  Mer kända är i alla fall för mig Polk Sallad Annie, Surrender och Hound Dog,  Kent Wennman som också är en av bandets elgitarrister jobbar hårt på sin rehabilitering av Elvis: - Elvis var oerhört bred och det är viktigt att veta att han själv såg sig som en SÅNGARE AV ALL SLAGS MUSIK. Han var främmande för att enbartara en rockn´rollsångare, säger Kent Wennman till publiken.

 

Bildresultat för kent wennman band palli kristmundsson                                                                                                                                 Foto: Palli Kristmundsson

    Kent Wennman t.h. är på sin ständiga mission att rehabilitera Elvis i Sverige. Han befinner sig för femtonde gången i Parksnäckan med detta projekt.


Bildresultat för doug seegers a tribute to hank williams

  

                                                                                                                                                                           Elviskvällen blev även en Hank Williamskväll genom Doug Seegers som spelade låtar från sin nya platta A Tribute to Hank Williams.

                                                                                                                                                                                                                                                                                                        Elviskvälle


DOUG SEEGERS VAR GÄSTARTIST:

FANTASTISKT ATT FÅ HÖRA EN  "MIRAKEL-SÅNG" MED EN SÅDAN TALANG !

 

   Doug Seegers är countrysångaren som blivit omåttligt populär i Sverige och verkar vilja komma tillbaka hit varje sommar. Han har lyckats ta sig från ett liv som gatumusiker, missbrukare och uteliggare på gatorna i Nashville, Tennesee, till en oerhört lovande karriär som country-artist.

      Uppsala Music Lovers anser som sagt att det är Doug Seegers som är den mest talangfulle musikern på Elviskvällen i Parksnäckan. Ursäkta skämtet men det är nästan som att ha Willie Nelson eller Bruce Springsteen  som gästartist åt Kent Wennman Band. Just den här kvällen spelar Doug en mer undanskymd roll än vanligt men det är ändå fantastiskt att få höra en sån talang. Man märker snabbt att han har något utöver det vanliga. Okej, jag har själv haft den där vanliga uppfattningen att country är för smäktande och sötsliskigt men jag börjar förstå att RIKTIG, GENUIN COUNTRY  verkligen kommer direkt ur människors liv och beskriver deras genuina känslor. Texterna är sällan falska, de handlar oftast om livets skuggsida, om olycklig kärlek, brott, hembränning, otrohet, alkoholism, dödsfall, självmord och svekfullhet, för att ta några exempel på olycka och ondska.

  Efter att ha kommit in på scenen och varit med på några Elvislåtar så kör Doug ett par Hank Williams-sånger, den ena  är  Your Cheetin´Heart. Han berättar även en del om Hank Williams - Before pop-music came Hank Williams was very big in the States. It was always Hank and Hank and Hank...Sedan spårar Doug in på Elvis igen med You Were Always on my Mind som är skriven av Willie Nelson men även insjungen av Elvis.

   Efter det ordinarie programmets slut kommer en av Dougs  egna låtar som extranummer : -This is not an Elvis-song, this is a MIRACLE-SONG säger han om Down to the River   och tillägger att den har att göra med den mirakulösa förändringen i hans eget liv. Han hade aldrig i sin vildaste fantasi kunnat föreställa sig denna karriär när han levde på gatan i Nashville.  Doug har en mycket bra röst, han ligger ganska högt och rösten är även en aning mjuk och avslipad och passar perfekt för country. Och som person visar sig  Doug Seegers vara en verkligt ödmjuk, vänlig och artig man.

  Det fantastiska med att höra en talang som Doug Seegers är att kommunikationen inte tycks ske via tankar eller enbart genom att lyssna. Känslan kommer inte bara från själva låten utan direkt från Doug . Orden tycks strömma direkt från artistens hjärta och träffa lyssnarens hjärta. Det här handlar inte bara om att sjunga och spela en låt utan alltihop blir PÅ RIKTIGT. Kanske är det detta som kallas att vara gudabenådad?

    

  Bilden kan innehålla: 1 person, spelar ett musikinstrument, på scen och gitarr

                          

            

                                                                                                                                             Foto:Palli Kristmundsson

  Doug spelade som extranummer sin egen Down to the River som han skrev i samband med att han blev drogfri och nykter och som snabbt gjorde honom känd och omtyckt, speciellt i svenska country-kretsar.   -This is not an Elvis-song, this is a MIRACLE-SONG säger han om Down to the River.  Fantastiskt att få höra den i verkligheten, tycker Uppsala Music-Lovers. Doug Seegers är en artist som ÄR PÅ RIKTIGT!

              

                                                                   
                             
Bilden kan innehålla: 2 personer, personer som står och hatt                                   
             

                                                             
                                                                                                                                                  Foto:Palli Kristmundsson
 
 

    Uppsala Music-Lovers frilansjournalist Olle Ekman, och den strålande country-artisten Doug Seegers. Han lär svenska artister vad "Real Country" är, bland annat med sin gripande "Miracle-song" Down to the River.
Länk till musiken. Doug Seegers Down to The River. Inte från Parksnäckan men låten är identisk:

https://www.youtube.com/watch?v=R3PN6ri2ZVE
Plats och tid, Parksnäckan, Stadsparken, Uppsala, onsdag16 augusti 2017 kl 19-21.30 


OLLE EKMAN