Nu släpper Rebecca Laakso från Länna utanför Uppsala sin första platta i vuxen ålder. Det är en singel som heter Touching My Soul  . Eftersom  hon en gång var barnstjärna i Lilla Melodifestivalen så kan man väl kalla detta för en comeback. När Uppsala Music-Lovers lyssnar på singeln så får jag ungefär samma tankar som jag brukar få när jag lyssnar på Michael Jackson: "Okej, det här är popmusik men det är inte hur lättsmält som helst ".

   Även om Rebecca Laakso inte har givit ut någon musik på många år så har hon ändå under mellantiden sedan Lilla Mellon varit inom musiken och hon har även blivit en mycket duktig och lovande jazzsångerska. Det verkar vara via bandet Beat Funktion som hon har kommit i kontakt med Daniel Lantz och hans Do Records som har producerat detta. Även Nils Hansson alias Henry Bowers har enligt uppgift varit inblandad.   

  Touching My Soul  har en ganska enkel melodislinga som upprepas och upprepas men när man har lyssnat några gånger så hör man att det här inte är någon enkel och smörig poplåt. Precis så här kan det vara med bra musik. Vid första lyssningen klan det rentav låta tråkigt och dåligt men så börjar det framträda mer och mer saker. Efter ett tag hörs det att det här inte är låg kvalité utan att det finns en strävan efter att vara originell och en aning obekväm och låta på ett nytt sätt. Man skulle kunna säga att Touching My Soul är en slags hybrid mellan soul och hip- hop, även med ett litet inslag av jazz. Och det är först efter flera lyssningar som låten lyfter och växer till något riktigt bra.

  Rebecca Laakso har en fantastisk, soulfull sångröst som även är stark och klar. Av någon anledning kommer jag att tänka på den för tidigt bortgångna engelska pop- och bluessångerskan Amy Winehouse även om den här låten inte är lika lättlyssnad som t.ex. Rehab med Winehouse. Och Rebecca har kanske en sådan röst som passar speciellt bra inom jazzen. Om det är så har säkert Daniel Lantz redan uppmärksammat det.

  Hur som helst så är Touching My Soul en spännande och orginell låt, en smått experimentell blandning av soul och hip- hop. Det ska bli väldigt intressant att se om den blir en hit och även hur det kommer att gå för Rebecca Laakso i fortsättningen


Bildresultat för rebecca laakso

       Rebecca Laakso har en fantastisk soulfull sångröst som även är stark och klar. Nu ger hon ut sin första singel i vuxen ålder: Touching My Soul


Bildresultat för rebecca laakso

                                        Rebecca håller även på att utvecklas till en mycket lovande jazzsångerska.
              OLLE EKMAN